Nyitva tartás H-P: 9-17-óráig.
Montenegro - Körutazás Montenegróban - Körutazás Montenegróban
Szállás típusa: Program szerint
Ellátás: Félpanzió
Szobatípus:
Utazás: Repülő
Időtartam: éj
Útazonosító: 317275
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Részletes leírás


Előfoglalási kedvezmény:
Augusztus 25-ig: 8000 Ft/fő


csoportos körutazás

A Balkán-félsziget 4 országának látnivalóival ismerkedünk, vadregényes hegyvidékek, tavak, tengeröblök, bájos kisvárosok, római kori romok, bizánci templomok kísérik utunkat.

Dátum 2017. október 1-8.
Időtartam 8 nap/7 éj    
Utazás Közvetlen menetrendszerinti diszkont légitársasági járattal
Repülési idő Kb. 1,5 óra
Elhelyezés 3+ és 4 csillagos szállodákban
Ellátás félpanzió
Idegenvezetés A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Minimum létszám 25 fő

PROGRAMLEÍRÁS:

1. nap: Skopje
Elutazás Budapestről a déli órákban közvetlen járattal a macedón fővárosba, Skopjébe. A modern város mai képét a bizánci, római és török megszállás is formálta. A délutánt a város felfedezésével töltjük, séta az óvárosban ahol a régi bizánci erődítményt, a török bazárt, a 6. századi Kőhidat láthatjuk, az új városrészben pedig a Teréz anya emlékházat. A Sv. Pantelemon kolostorhoz is ellátogatunk, Macedónia egyik legismertebb bizánci kolostorához. Szállás Skopje-ban (1 éj).

2. nap: Tetovo és a Mavrovo Nemzeti Park
Reggeli után Tetovo városába utazunk, ahol az egyedi, festett homlokzatú mecsetet tekintjük meg, majd a Mavrovo Nemzeti Park tájain át, hegyek, vízesések, tavak között utazunk Ohrid felé, útközben látogatás a Szt. Jovan Bigorski kolostornál, a Debar-tó közelében. Szállás az Unesco világörökség részét képező Ohrid-ban (2 éj).

3. nap: Ohrid
A napot egy kellemes hajókirándulással kezdjük a gyönyörű Ohrid-tavon, ellátogatunk a tóparti Kaneo templomhoz, az ország legtöbbet fotózott látnivalójához. A délutánt Ohrid hangulatos városának felfedezésével töltjük, séta a domboldalon épült óváros macskaköves utcáin, a fő látnivalók: a fellegvár, Szt. Sofia templom, Szt. Naum kolostor.

4. nap: Berat és Apollonia

Reggeli után továbbutazunk Albániába, első megállónk Berat, az ezerablakos város lesz. A történelmi város az Unesco világörökség része, a várhegy oldalában, a Mangalem városnegyedben egymásra épült, fehérre meszelt, sokablakos házainak köszönheti elnevezését. Délután Apollonia ősi romjait látogatjuk meg, a város a római időkben Apollón isten egyik kultuszhelye volt. Továbbutazás, szállás Durres városában (1 éj).

5. nap: Tirana, Shkoder, Skadar-tó

Délelőtt panoráma városnézésre indulunk az albán fővárosban.  Tirana fő látnivalói a Skander bég téren találhatóak: Ethem Bay mecset, óratorony, Skander bég lovasszobra. Shkoder városába utazunk, megtekintjük a közeli Rozafa várát, majd Montenegróban folytatjuk körutazásunkat. Délután a Balkán-félsziget legnagyobb taván, a Skadar-tavon teszünk hajókirándulást.  Szállás Budvában (1 éj).

6. nap: Kotor, Njegusi és Cetinje
Délelőtt a Dél-Európa egyetlen fjordjában fekvő, meseszép Kotor városát fedezzük fel. Séta a hangulatos óvárosban, láthatjuk a régi városfalakat, a kikötőt, a főteret az óratoronnyal és a Szent Tripun katedrálist. Montenegro hegyei között folytatjuk utunkat Njegusi-ba, majd Cetinje-be, az egykori fővárosba látogatunk. A vadregényes Moraca-kanyon érintésével utazunk esti szállásunkra, Kolasin városába (1 éj).

7. nap: Pec és Pristina

Koszovóba utazunk reggeli után, először Pec régi ortodox templomát tekintjük meg, majd Pristinában ismerkedünk a látnivalókkal, mielőtt visszatérünk Macedóniába. Este tradicionális macedón vacsorán veszünk részt Skopje városában. Szállás a macedón fővárosban (1 éj).

8. nap: hazautazás Budapestre

Reggeli után transzfer a repülőtérre, hazautazás közvetlen járattal Budapestre.


A részvételi díj tartalma: repülőjegyek, szállás 7 éjszakára félpanziós ellátással, programok, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 20 000 Ft/fő, 23 kg-os feladott poggyász: 22 000 Ft/db, belépőjegyek a nevezetességekhez: 20 000 Ft/fő, borravalók, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás.