Nyitva tartás H-P: 9-17-óráig.
Amerikai Egyesült Államok - Körutazás Amerikában - Körutazás Amerikában
Szállás típusa: Program szerint
Ellátás: Reggeli
Szobatípus:
Utazás: Repülő
Időtartam: éj
Útazonosító: 317274
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Részletes leírás

Előfoglalási kedvezmény:
Augusztus 25-ig : 15  000 Ft
Foglaljon időben, a helyek száma korlátozott!

Csoportos körutazás


 
Dátum 2017. szeptember 27-október 8.
Időtartam:
12 nap/11 éj
Utazás: menetrend szerinti repülőjáratokkal
Repülési idő: kb. 10 óra
Elhelyezés: 3 és 3+ szállodákban, motelekben
Ellátás: reggeli
Idegenvezetés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri
Min. létszám: 25 fő


Programleírás


1. nap: utazás New Yorkba

Indulás Budapestről a reggeli órákban, utazás frankfurti átszállással New Yorkba, érkezés a délutáni órákban, majd transzfer a szállodába. Szállás New Yorkban (3 éj).

 

2. nap: New York

A mai napon New York látnivalóival ismerkedünk majd, a buszos városnézés során felfedezhetjük a filmekből már jól ismert helyszíneket, mint a Times Square, az Empire State Building, a Rockefeller Center, a St. John székesegyház, a Central Park, a Wall Street és a Grand Central vasútállomás. Greenwich Village fasorokkal szegélyezett utcáit és Brooklyn tipikus 19. századi, barna homokkőből épült lakóépületeit is láthatjuk.

 

3. nap: New York


Délelőtt kirándulás komppal New York jelképéhez, a Szabadság-szoborhoz, a Liberty szigetre. Délután szabadidő, lehetőség New York további felfedezésére egyénileg (vásárlási lehetőség, múzeumok, Empire State Building).

 

4. nap:Philadelphia és Lancaster


Reggeli után útnak indulunk Washington felé. Első megállónk Philadelphia lesz, ellátogatunk az Independence Hall vöröstéglás épületéhez, ahol a Függetlenségi nyilatkozatot írták alá 1776-ban és itt fogalmazták meg az Egyesült Államok alkotmányát is. Továbbutazunk Lancaster környékére, ahol egy Amish farmon teszünk látogatást, megismerkedhetünk az Amish közösség szokásaival, életmódjával és történelmével. Szállás Washingtonban (1 éj).

 

5. nap: Washington

Délelőtt városnézés az Amerikai Egyesült Államok fővárosában, láthatjuk az USA legismertebb épületét, a Fehér Házat, valamint a Washington emlékművet, a Lincoln emlékművet és a Capitolium épületét. Rövid szabad program, majd elutazás Pennsylvania államon keresztül Corning városka közelében fekvő szállásunkra (1 éj).

 

6. nap: Niagara-vízesés


Délelőtt továbbutazunk a Niagara-vízeséshez és a nap további részét a vízesés és környékének felfedezésével töltjük. Az Egyesült Államok és Kanada határán fekvő Niagara-vízesést Mennydörgő víznek nevezték el az őslakos indiánok, nem csoda, hiszen 54 méter magasról hatalmas robajjal zúdul le percenként kb. 155 millió liternyi víztömeg. Hajóra szállunk és közelebb merészkedünk a híres Patkó-zuhataghoz – garantáltan vizes élmény lesz! Szállás Niagara Falls-ban (1 éj).

 

7. nap: Niagara on the Lake és Toronto


Reggeli után Ontario tartomány gyümölcstermesztő és bortermelő tájain áthaladva érjük el Niagara-on-the-Lake bájos kis városát. Az egykori Felső-Kanada első fővárosa gyönyörű példája a 19. századi észak-amerikai városnak épen megmaradt épületeivel. A szabadidő során lehetőség nyílik a városka felfedezésére és szuvenír vásárlásra, majd borkóstoló során ismerkedünk meg a környék boraival mielőtt Torontóba utazunk. A délutánt Kanada legnépesebb városában, Torontóban töltjük. Panoráma városnézés során megismerkedünk a legfontosabb látnivalókkal: a régi városháza épülete, az új, modern városháza, a Casa Loma palota, a pénzügyi negyed modern felhőkarcolói és a város jelképévé vált CN torony épülete, ahonnan megtekintjük a városra nyíló csodás kilátást is. Szállás Toronto külvárosában (1 éj).

 

8. nap: az Ontario-tó és Montreal


Korai reggeli után elutazás az Ontario-tó partja mentén Kingstonba, ahonnan hajókirándulásra indulunk a Szent Lőrinc-folyón. Több mint 1000 sziget található a területen, ahol a folyó kilép az Ontario-tóból, romantikus kastélyok, világítótornyok, nyaralók kísérik utunkat a festői szigetek között. Dél körül Montrealba utazunk, Quebec tartomány legnagyobb városa az Ottawa és a Szent Lőrinc folyók torkolatánál fekszik, a Montreal szigeten. Délután a francia nyelvű város felfedezésére indulunk, a panoráma városnézés során láthatjuk a belvárost a hatalmas kiterjedésű földalatti várossal, az óvárost a Jacques Cartier térrel és a Notre Dame bazilikával, a város névadóját, a Mont Royal dombot és az Olimpiai negyedet. A városnézést követően bejelentkezés a szállodába, majd szabad program. Szállás Montrealban (1 éj).

 

9. nap: a White Mountains és a Kancamagus Highway


Újabb hosszú, de élményekkel teli napnak nézünk elébe! Visszautazunk az Egyesült Államokba, New Hampshire államba, ahol a White Mountains hegység panorámaútjának látnivalóit járjuk be. Az ország keleti részének legszebb tájait találjuk itt, bájos városkák, történelmi emlékhelyek, csinos fedett hidak váltják egymást utunk során. Ellátogatunk a Flume Gorge látogatóközpontba, ahonnan egy könnyű gyalogtúrát is tehetünk a szurdokban majd a Cannon hegy tetejéről megcsodálhatjuk a kilátást Vermont, New Hampshire és Kanada hegycsúcsaira (opcionális, a helyszínen fizetendő). Napunk fénypontja a Kancamagus út lesz, látogatásunk időpontjában, október elején jó eséllyel már fantasztikus őszi színekben gyönyörködhetünk ezen az útvonalon! A szállásunk North Conway-ben lesz (1 éj).

 

10. nap:Cape Elizabeth, Kennebunkport és Salem


Reggeli után búcsút veszünk a hegyektől és Cape Elizabeth tengerparti városkájába utazunk, ahol megtekintjük a híres világítótornyot. Innen déli irányba utazunk tovább, homokos tengerpartok, gyönyörű tájak és számtalan világítótorony kíséri utunkat Kennebunkportig. A településen lakók korábban hajóépítéssel és halászattal foglalkoztak, ma már divatos nyaralóhely a város, hangulatos éttermekkel, művészeti galériákkal, szuvenír boltokkal. Séta a Dock Square környékén és a kikötőben. Délután a 17. századi boszorkányperekről híres Salem városába látogatunk, mielőtt továbbutazunk Boston környéki szállásunkra (1 éj).

 

11. nap: Boston


Délelőtt New England legfontosabb városával, Bostonnal ismerkedünk. Az angol városokra emlékeztető hangulat nem véletlen, hiszen Bostont a britek alapították 1630-ban. Sétát teszünk a Freedom-Trail-en, amely minden fontos látnivalót érint, mint a Boston Common park, a Massachusetts State House, a Beacon Hill és a Park Street Church. Délután szabad program, majd transzfer a repülőtérre, este elutazás Münchenbe, éjszaka a repülőn.

 

12. nap: érkezés Budapestre


A délelőtti órákban továbbutazás Münchenből Budapestre.

A részvételi díj tartalma: repülőjegy, szállás 10 éjszakára reggelivel (amerikai vagy kontinentális), transzferek, programok a leírás szerint, belépőjegyek a nevezetességekhez (hajózás a Szabadság szoborhoz, Amish farm látogatás, hajókirándulás a Niagara vízesésnél, Niagara on the Lake borkóstoló, CN Tower, 1000 sziget hajózás), útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 127 000 Ft/fő, ESTA: 7000 Ft/fő, további belépőjegyek, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, borravalók (kb. 80 USD/fő).

* Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy 3 és 4 fő elhelyezése 2 duplaággyal (kb. 137-152 cm széles ágyak) berendezett szobában történik.