Nyitva tartás H-P: 9-17-óráig.
Olaszország - Körutazás Olaszországban - Körutazás Olaszországban

Indulás: 2017-09-22
Szállás típusa: Hotel ****
Ellátás: Félpanzió
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Utazás: Repülő
Időtartam: 3 éj
Útazonosító: 317272
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Részletes leírás

Puglia és Basilicata
A „csizma sarka” - barangolás az ismeretlen Dél-Olaszországban

Csoportos körutazás

Dátum: 2017. szeptember 22-25.
Időtartam:
4 nap/3 éj.
Utazás:
közvetlen menetrend szerinti diszkont légitársasági járattal Bariba
Repülési idő: Kb. 1,5 óra.
Elhelyezés: Négycsillagos, egy régi udvarházból kialakított szállodában.
Ellátás: 1 vacsora itallal, 2 x félpanzió a szállodában, 1 olívaolaj kóstoló
Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Minimum létszám: 20 fő.


Programleírás:

1. nap Utazás Bariba. Matera és Alberobello
Elutazás Budapestről, érkezés a déli órákban Bariba. Kirándulás Basilicata tartomány legcsodásabb városába, Materába, mely a Világörökség része és 1993 óta az UNESCO listáján is szerepel. Olaszország egyik legvonzóbb nevezetessége – több mint háromezer ház és százötven sziklatemplom alkotja a Földközi-tenger térségének legnagyobb és legteljesebb sziklába vájt városát. Városnézést követően továbbutazás az UNESCO által is védett Alberobellóba. A szürke kúptetős, meszelt, méhkasra emlékeztető kőkunyhók ezen csoportját éttermekké, boltokká alakították. A több, mint 1000 trulló szinte látványos zuhatagként hullik alá a hegyoldalról. Vacsora egy hangulatos étteremben, majd transzfer a szállodába. Szállás egy régi udvarházból kialakított szálláshelyen, Martina Franca-tól kb. 10 km-re (3 éj)
 
2. nap Lecce és Ostuni

Reggeli a szállodában. Egész napos kirándulás Leccébe. A számos barokk épület által meghatározott egységes városképnek köszönhetően „Dél Firenzéjeként” is emlegetett Leccében, a rózsaszín városban, egyedülálló építészeti stílussal, a leccei barokkal találkozhatunk. A Santa Croce Bazilika, a műemlékek egyik drágaköve, egyértelműen ezt a pazar stílust testesíti meg. Délután továbbutazás Ostuniba, mely a görög stílusú, fehérre meszelt és lapos tetejű házai miatt kapta a „fehér város” elnevezést. Útközben kóstolóval egybekötött ismerkedés az olívakészítés folyamatával. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban, vacsora.

3. nap Bari és Polignano a Mare

Reggeli a szállodában. Utazás Bariba, városnézés a tartomány fővárosában, séta a történelmi belvárosban. Rövid szabadidő, ebédelési lehetőség. Délután utazás a jellegzetes puglai tengerparti, sziklafalra épült kisvárosba, Polignano a Mareba, Domenico Modugno (Volare) szülővárosába, ahol a fehérre meszelt házak között, hangulatos kis utcácskákon sétálhatunk.Visszaérkezés a szállodába az esti órákban, vacsora.

4. nap Hazautazás

Reggeli után transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre a déli órákban.

A részvételi díj tartalma: repülőjegy, szállás 3 éjszakára félpanzióval, olívaolaj kóstoló, transzferek a programban szereplő kirándulások során autóbusszal, belépő (Matera), útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: 28 000 Ft/fő, baleset,- betegség- és poggyászbiztosítás.

ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY
3 hónappal indulás előtt: 8 500 Ft/fő kedvezmény.
Foglaljon időben, a helyek száma korlátozott!