Nyitva tartás H-P: 9-17-óráig.
Nagy-Britannia - Skócia - Körutazás Skóciában

Indulás: 2017-09-21
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Utazás: Repülő
Időtartam: 5 éj
Útazonosító: 317271
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Részletes leírás

CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Dátum 2017. szeptember 21-26.
Időtartam 6 nap/5 éj
Utazás menetrend szerinti repülőjárattal
Repülési idő kb. 3,5 óra
Elhelyezés 3* szállodákban
Ellátás reggeli
Idegenvezetés a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri
Min. létszám 25 fő

Programleírás

1. nap: St. Andrews
Elutazás Budapestről a reggeli órákban amszterdami átszállással Glasgow-ba. Dél körül érkezünk, majd busszal Edinburgh felé utazunk, útközben kitérőt teszünk a bájos St. Andrews-ban. A tengerparton fekvő település a golf szülővárosa és ismert elit egyetemeiről is, itt tanult Vilmos herceg is. Megtekintjük a katedrális lenyűgöző romjait és a régi temetőt, majd továbbutazunk Edinburgh-ba. Szállás Edinburgh-ban (2 éj).

2. nap: Edinburgh és Melrose
A délelőttöt Edinburgh-ban töltjük, a buszos városnézés során felfedezzük az Óváros és az Újváros szépségeit, a város főutcája, vagyis a Royal Mile érdekes épületeit, a várat, a Holyroodhouse palotát (ami az angol királynő helyi rezidenciája), a St. Giles katedrálist és a Parlament modern épületét is. Délután Edinburgh környékén teszünk kirándulást, ellátogatunk a gyönyörű Melrose apátsághoz a Skót Határvidékre, majd egy whiskey lepárló üzembe, ahol kóstolásra is nyílik majd lehetőség.

3. nap: Pitlochry, Blair kastély és Loch Ness
Reggeli után északra, Inverness felé utazunk, útközben ellátogatunk Pitlochry hangulatos városkájába, majd a gyönyörű természeti környezetben fekvő Blair kastélyhoz. Csodás felföldi tájakon át utazunk tovább Invernessbe, majd a híres Loch Ness felé vesszük az irányt. Megismerkedünk Nessie, vagyis a szörny legendájával és megcsodáljuk a tóra néző kilátást a parton fekvő Urquhart kastélyból. Szállás Loch Ness környékén (2 éj).

4. nap: Skye szigete
Egész napos kirándulás Skye szigetére. A Belső-Hebridák legnagyobb szigetének fő vonzereje a fantasztikus táj: zöldellő mocsarak, hegyvonulatok, izgalmas sziklaalakzatok, tavak, vízesések és vad, sziklás tengerpartok egyvelege. Séta Portree-ben a sziget fővárosában és látogatás a Dunvegan kastélyban, a MacLeod klán ősi székhelyén.

5. nap: Glen Coe és Loch Lomond
Délelőtt a Ben Nevis lábánál fekvő Fort Williams-en keresztül utazunk Glen Coe festői völgyéhez, ahol megismerkedünk a MacDonald klán szomorú történetével. Utunk ezután a Loch Lomond tó és a Trossachs vidékén keresztül vezet, a gyönyörű tájat miniatűr Skóciának is hívják, hiszen a skót tájak minden jellegzetességét megtaláljuk itt. Továbbutazás Glasgow-ba, szabad program, felfedezhetik a város híres éjszakai életét! Szállás Glasgow-ban (1 éj).

6. nap: Glasgow és Stirling
Délelőtt rövid panoráma városnézésre indulunk Glasgow-ban, majd Stirling ősi városába utazunk, látogatás a várban és a William Wallace emlékműnél. Szabad program, majd kora délután transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre amszterdami átszállással.


A részvételi díj tartalmazza: repülőjegy, szállás 5 éjszakára reggelivel, transzferek és programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték kb. 29 000 Ft/fő, 23 kg-os feladott poggyász 20 000 Ft/db, belépőjegyek a nevezetességekhez, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY
2 hónappal indulás előtt: 13 000 Ft/fő kedvezmény.
Foglaljon időben, a helyek száma korlátozott!