Nyitva tartás H-P: 9-17-óráig.
Olaszország - Körutazás Olaszországban - Körutazás Olaszországban

Indulás: 2017-09-13
Szállás típusa: Hotel ****
Ellátás: leírás szerint
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Utazás: Repülő
Időtartam: 4 éj
Útazonosító: 317270
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Részletes leírás
CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Dátum: 2017. szeptember 13-17.
Időtartam: 5 nap / 4 éj
Utazás: Közvetlen menetrend szerinti diszkont légitársasági repülőjárattal
Repülési idő: kb. 2 óra
Elhelyezés: 4 csillagos szállodában
Ellátás: reggeli, 2 vacsora, 3 ebéd, 1 ebédcsomag (piknik)
Idegenvezetés A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Minimum létszám 20 fő

Programleírás

1. nap: utazás
Elutazás Budapestről az esti órákban Budapestről Lamezia Termébe. Érkezés után transzfer a szállodába, szobák elfoglalása. Szállás Rende (3 éj).

2. nap: Sila Nemzeti Park
Reggeli a szállodában. Kirándulás a Sila Nemzeti Parkban, ahol egy kellemes, kiépített utakon történő kirándulás során a környék állat- és növényvilágával ismerkedhetünk. Piknik ebéd (csomag), majd továbbutazás Santa Severinába. A hangulatos, jellegzetes déli kisvárosban tett séta a városka legfőbb látnivalóját, a középkori várkastélyt is érinti. Visszaérkezés a szállodába, vacsora.

3. nap: Rossano és Cosenza
Reggeli a szállodában, majd kirándulás Rossanóba, a Jón-tenger északi partján található településre, mely ma alig több, mint egy falu, ám a VIII-XI. század között Dél-Itália egyik legjelentősebb bizánci kultúrközpontja volt. Fénykorának öröksége számos csodálatos korai templomon nyomon követhető. A városka legfőbb nevezetessége és egyben Calabria egyik legnagyobb büszkesége a Codex Purpureus Rossanensis (UNESCO örökség). Az iniciálékkal ékesített, görög nyelvű evangéliumokat 188 hártyavékonyságú pergamenre nyomták. Ebéd, majd városnézés a barátságos hangulatú Cosenzában, az egyik legnagyobb calabriai városban. Rövid szabadidő, majd visszautazás szállodába.

4. nap: élet vidéken & Pizzo
Reggeli a szállodában. A Catanzaro tartomány egyik kisvárosában, San Floróban tett látogatás alkalmával megismerkedhetünk az antik hagyományokkal rendelkező selyemhernyó tenyésztéssel és a selyemkészítéssel. A fiatalok által üzemeltetett szövetkezetben nem csupán nézői, de résztvevői is lehetünk a munkafolyamatoknak. Séta a közel 2 500 fát magába foglaló eperfa ligetben, ahol akár már lehetőségünk lehet a gyümölcskóstolásra is. Ebéd a gazdaságban, majd továbbutazás Reggio Calabriába, útközben megállóval Pizzóban. Az Olaszország-szerte egyedülálló látnivaló, a Chiesetta della Madonna di Piedrigrotta barlangtemplom megtekintése, majd akár az Olaszország-szerte ismert pizzói fagylaltkülönlegességet, a „Tartufo di Pizzót” is megkóstolhatjuk. Érkezés a szállodába az esti órákban, vacsora a szállodában (szállás Reggio Calabria, 1 éj).

5. nap: Reggio Calabria és Tropea
Reggeli a szállodában, városnézés Reggio Calabriában. Látogatás a Régészeti Múzeumban, ahol az 1972. augusztusában, a tenger mélyéről előkerült, életnagyságúnál nagyobb, két görög harcost vagy mitológiai hőst ábrázoló bronzszobor is megtekinthető. Ebéd, majd továbbutazás Tropeába. Látogatás a tengerpartjáról is ismert kisvárosban. Transzfer a repülőtérre, hazautazás a késő esti órákban Budapestre.


A részvételi díj tartalma: repülőjegy, szállás 4 éjszakára 3 vacsora, 2 ebéd, 1 ebéd csomag. Transzferek, a programban szereplő kirándulások autóbusszal, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza:
repülőtéri illeték kb. 30 000 Ft/fő, 23 kg-os feladható csomag díja 19 000 Ft/db; nagyméretű kézipoggyász 8 000 Ft/db, belépők (kb. 30 euró/fő), szállodai kötelező idegenforgalmi adó, mely a helyszínen fizetendő, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY
3 hónappal indulás előtt: 12 000 Ft/fő kedvezmény.
Foglaljon időben, a helyek száma korlátozott!